All Retail
Опубліковано

Сильна посуха в Бразилії ставить під загрозу урожай кави

Теги:
кофе
Фото:
ukrhealth.net

У Бразилії, найбільшому в світі експортері кави, цукру і апельсинового соку, сезон дощів завершився практично без опадів.

Це означає, що урожай апельсинів і кави знаходиться під загрозою, пише Bloomberg.

Згідно з повідомленням видання, грунти в центрально-південному (сільськогосподарському) регіоні країни зараз висушені, а рівень води в річках низький.

Засуха настільки сильна, що фермери побоюються, що у них закінчаться запаси води, які могли б зберегти урожай протягом наступних декількох місяців.

Перспектива вʼянення апельсинових дерев і кави настає в той час, коли ціни на сільськогосподарські культури піднімаються до багаторічних максимумів, що підсилює побоювання з приводу продовольчої інфляції.

Більш того, високі ціни на продукти харчування можуть погіршити голод — загальносвітову проблему, яку тільки посилила пандемія Covid-19.

Контракти на каву і цукор-сирець на біржі ICE Futures у Нью-Йорку вже досягли чотирирічних максимумів.

Якщо навіть на зрошуваних землях не буде достатньо води, виробництво кави і апельсинів в Бразилії може скоротитися другий рік поспіль. Поточний урожай апельсинів в Бразилії вже впав на 31% в порівнянні з попереднім сезоном, що є максимальним показником за 33 роки. Виробництво арабіки також значно знижується.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або