All Retail
Опубліковано

Приватизація Укрспирту: за місяць продали три заводи за 200 млн

Теги:
Укрспирт
Фото:
Економічна правда

Три обʼєкти спиртової галузі було приватизовано в травні 2021 р

Загальна вартість продажу підприємств склала 205 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку економіки.

Так, 14 травня відбувся аукціон з продажу майна Рава-Руського місця здійснення діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт». За обʼєкт приватизації на торгах змагалися двоє учасників, а стартова ціна зросла з 27,7 млн грн до 31,7 млн грн. Новий власник після укладення договору отримає комплекс будівель і необхідне обладнання для виготовлення спирту.

Також, 20 травня на аукціоні ДП «Прозорро.Продажі» було приватизовано майно Іваньківського заводу. На обʼєкт приватизації на торгах претендували 6 компаній, а стартова ціна виросла в 4,4 рази — з 20,4 млн грн до 90 млн грн. Запекла боротьба тривала протягом усіх раундів, фінальні ставки учасників відрізнялися за все в 1 гривню.

Крім того, 21 травня відбувся онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Вишняківського МПД і зберігання спирту, за результатами якого до держбюджету має надійти 83,6 млн грн. Право власності на відкритих торгах змагалися 3 учасників, збільшили ціну в 3,9 рази зі стартових 21,2 млн грн до 83,6 грн. Актив розташований в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області і в місті Хорол, підприємство має всі необхідні засоби для виготовлення спирту.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або