All Retail
Опубліковано

Верховна Рада схвалила введення європейських вимог до упаковки харчових продуктів

Теги:
упаковка
FMCG
Фото:
novynarnia.com

Верховна Рада прийняла за основу проект закону "Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами".

Як передає БізнесЦензор, за ухвалення відповідного законопроекту № 4568 в першому читанні проголосували 316 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом пропонується визначити правові та організаційні засади забезпечення безпеки матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами в процесі їх виробництва, обігу та використання з метою забезпечення захисту здоровʼя людей та інтересів споживачів.

Для цього пропонується встановити:

  • вимоги до матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами; порядок державної реєстрації речовин і процесів, які використовуються у виробництві таких матеріалів і предметів;
  • особливості маркування, декларування відповідності та забезпечення вимогам простежуваності матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами;

вимоги стосовно належної виробничої практики і т.д. з урахуванням відповідних положень Регламенту ЄС 1935/2004 від 2004 року про матеріали і вироби, що контактують з харчовими продуктами, а також Регламент ЄС 282/2008 від 17 листопада 2008 року щодо переробленої пластмаси та вироби, призначені для контакту з харчовими продуктами.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або