All Retail
Опубліковано

Кабмін затвердив законопроект про продукти з географічним зазначенням

Теги:
виробництво продуктів
Фото:
agroportal.ua

Кабінет міністрів України від 2 червня 2021 р схвалив законопроект, який посилить охорону географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, в тому числі на території Європейського Союзу.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки.

Реалізація проекту закону дозволить:

- включати національні українські продукти з географічними вказівками до відповідного реєстру Європейського Союзу для їх охорони на території країн-членів ЄС;

- врегулювати особливості підготовки до реєстрації, використання та захисту географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, визначити принципи охорони традиційних гарантованих особливостей сільськогосподарської продукції та харчових продуктів;

- досягти відповідності законодавства України до законодавства ЄС у зазначеній сфері відповідно до Угоди про асоціацію Україна — ЄС.

"Сьогоднішнє рішення — це ще один крок до захисту нашої спадщини і визнання Європою нашої унікальної продукції. Також прийняття сьогоднішнього законопроекту відкриє нові торгові можливості, сприятиме збереженню місцевих традицій, розвитку туризму і стимулюванню суміжних сфер, таких як гастрономічний туризм і ресторанно-готельний бізнес «, — вважають в міністерстві.

Як наголошується, в даний час Євросоюз вже визнав такі українські продукти з географічним зазначенням, як «мелітопольська черешня», «гуцульська овеча бриндзя» і «гуцульська коровʼяча бриндза».

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або