All Retail
Опубліковано

Walmart, Amazon та Apple очолили рейтинг найбільших рітейлерів США

Теги:
Amazon
e-commerce

Оновлений список найбільших компаній США зі списку Fortune 500 був опублікований в середу, і Walmart залишається лідером рейтингу по доходах девʼятий рік поспіль.

Гігант роздрібної торгівлі, виручка якого в минулому році наблизилася до 500 млрд. доларів, був однією з багатьох компаній в цьому списку, які пережили підйом під час пандемії COVID-19.

Продажі Walmart в електронній комерції зросли на 79%, оскільки покупці скористалися можливостями компанії по доставці і самовивозом після того, як закриття магазинів і правила соціального дистанціювання змусили більше людей купувати продукти і предмети першої необхідності в Інтернеті.

Перехід суспільства до онлайн-покупок також природним чином дав поштовх Amazon, допомагаючи найбільшому інтернет-магазину утримувати друге місце в списку Fortune 500 другий рік поспіль. Компанія з Сіетла заробила 21,3 мільярда доларів прибутку при річному обсязі продажів більш 386 мільярдів доларів, а в 2020 році виручка виросла на 38%. Фактично, останній звіт Amazon показав, що вона отримала більше прибутку в період з квітня 2020 року по 31 березня 2021 року (26,9 мільярда доларів). ніж за попередні три роки разом узяті (24,7 млрд доларів).

Apple замкнула велику трійку Fortune 500 по виручці з 275 млрд доларів за фінансовий рік, але вона займає перше місце як найприбутковіша компанія в списку, оцінюючись в більш ніж 1 трильйон доларів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або