All Retail
Опубліковано

Прибутковість молока знизилася майже на 7%

Теги:
молоко
Фото:
Економічна правда

Індекс умовної прибутковості молока (УМВ) в травні 2021 р.впав на 6,6%, абсолютно пропорційно тому, як виросла вартість кормового раціону, в той час як ціни на молоко сорту екстра залишилися стабільними.

Про це розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, в кормах найбільше подорожчав соняшниковий шрот — майже на 12%. Але крім нього подорожчали абсолютно всі компоненти теж.

"Перші пʼять місяців року були другими найменш прибутковими в історії підрахунку УМВ — гірше було тільки в 2015 р. У минулому році, наприклад, за цей же період прибуток наших професійних виробників молока був на 49% вище. Перші пʼять місяців 2021 р принесли нашим виробникам на 23% менше прибутку в порівнянні із середнім показником за цей же період попередніх 5 років ", — констатує експерт.

Андрій Ярмак нагадав, що в червні УМВ, як правило, залишається дуже стабільним, так як попит і пропозиція молока врівноважуються.

"Світовий ринок зараз падає, переважно в категорії жирів, але індекс ФАО за травень, навпаки, навіть зріс. Тому очікуємо відносну стабільність в червні, якщо не буде катаклізмів", — прогнозує він.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або