All Retail
Опубліковано

Екскурсія локальними смаками: що не пропустити на 8-му гастрофестивалі True&Local від «Лавки Традицій»

Теги:
Сільпо
Лавка Традицій
Фото:
All Retail

19 і 20 червня в Києві, у мальовничому дворику Villa Verde на вул. Кирилівська, 102, відбудеться фестиваль крафтових виробників True&Local #8 від «Лавки Традицій». Гості події зможуть познайомитися з локальними українськими фермерами та ремісниками, скуштувати їхню продукцію у зеленому садку серед шумного міста.

Провести вихідні у таємному саду на Подолі, загубитись у зелені, слухати джаз у виконанні Yuriy Seredin Quartet і куштувати крафтові продукти… Звучить як ідеальний план на вихідні? Тоді приходьте знайомитися з локальними виробниками на True&Local #8 від «Лавки Традицій», який цього року відбудеться на квітучій локації Villa Verde (Кирилівська, 102).

«Лавка Традицій» — проєкт «Сільпо» з підтримки та розвитку українських фермерів і крафтових виробників. 

Мета проєкту — показати, що Україна багата на гастрономічні традиції, підтримати виробників, які створюють натуральні смачні продукти, використовуючи традиційні національні рецепти та експериментуючи.

Фермерський та ремісничий маркет

30 фермерів і крафтових виробників не лише пригощатимуть сирами, м’ясом, соусами та спеціями, а й поділяться історіями їхнього створення. А продукти, що сподобаються найбільше, можна придбати. 

Крім їжі та напоїв, на True&Local #8 будуть предмети домашнього затишку від українських ремісників — кераміка, текстиль, свічки ручної роботи. А ферма Villa Verde представить окремий корнер зі свіжими квітами.

 Фудкорт локальної продукції

 На True&Local #8 працюватиме фудкорт. На ньому варто скуштувати сосиски та реберця BBQ від українських артизанів Savin Product і «Димне м’ясо від Тараса», сир халумі на грилі від майстерні «Чізарня», равлики у соусах з української равликової ферми. Для веганів підготували хумус і снеки з льону, а також сендвічі від Orang+utan. На десерт — морозиво від Honey, кава від FEELtrd, авторські лимонади та комбучі від Eat Easy. І звісно, лінійка натуральних сидрів Berryland та локальні й природні вина.

 Що послухати й відвідати?

● У присутності гостей розріжуть дві розкішні голови супервитриманого українського сиру для дегустації та розкажуть, що таке традиційні шовдра, мацик, каврук.

● Любителям ритуалів – чайні церемонії від травника у 4 поколінні з медовим пейрінгом.

● Лекторій і чуттєвий досвід «Стежка відчуттів» від Slow Food Ukraine, щоб навчитися помічати найтонші відтінки, пробувати, вивчати та смакувати як їжу, так і життя в цілому.

● Лекцію з дегустацією сирів від формаж’є Романа Хаєцького, аби дізнатися більше про різні види сиру, їхню історію, як подавати, з чим парувати та як зберігати. 

● Суботню вечерю з шефами проєкту «ТОПОТ» та недільний бранч, присвячений темі Food Waste, якщо хочете спробувати щось виняткове. Долучитися до цих двох подій можна за окремими квитками.

● Для дітей — музей овочів «Картата Потата».

Купувати фермерські продукти та розраховуватися на фудкорті можна Mastercard — у такому разі гарантована знижка 10%. Вхід на обидва дні фестивалю безкоштовний.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або