All Retail
Опубліковано

Капітальні інвестиції в агросектор зросли в першому кварталі

Теги:
сільське господарство
Фото:
https://landlord.ua

Капітальні вкладення в аграрний сектор економіки в першому кварталі 2021 року порівняно з відповідним періодом минулого року зросли на 7,7% і склали майже 8,8 млрд грн, з яких на сільське господарство припадає 98,9%.

Про це розповів провідний науковий співробітник відділу інвестиційного і матеріально-технічного забезпечення Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Микола Кисіль, йдеться в повідомленні установи.

За його словами, хоча частки інвестицій в лісове (1%) і рибне (0,1%) господарства в аграрному секторі економіки незначні, їх обсяги в першому кварталі цього року в порівнянні з відповідним періодом 2020 р виросли на 169,4% і 8% відповідно.

"На тлі активізації інвестиційної діяльності в аграрному секторі економіки в січні-березні 2021 року в виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів продовжився її спад. Індекс капітальних інвестицій в харчову промисловість до відповідного періоду минулого року становить 73,5%, що характерно для кризового стану ", — зазначив Микола Кисіль.

Він уточнив, що позитивні зміни, що почалися в динаміці капітальних інвестицій в аграрному секторі економіки, характерні для явищ їх післякризового сплеску, як це було, наприклад, в 2010 році після фінансової кризи 2008-2009 років і в 2016 році після початку військових дій на Донбасі. У 2021 році, як і в ті періоди, частина інвесторів продовжила вкладати кошти в розпочаті раніше інвестиційні проекти, які в минулому році були припинені через кризу, пояснив експерт.

Однак підстав для подальшої активізації інвестиційної діяльності в сільському господарстві поки немає, вважає він, оскільки минулорічна інвестиційна криза в аграрному секторі економіки викликана комплексом факторів, більшість з яких зберігає свій негативний вплив і в 2021 році.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або