All Retail
Опубліковано

Китай зацікавлений в нарощуванні поставок українських зернових і бобових — Мінекономіки

Теги:
Китай
експорт
Фото:
minfin.com.ua

Китай зацікавлений в нарощуванні поставок української сої, гороху, ячменю, пшениці, а також мʼяса птиці та інших продуктів.

Міністерство економіки повідомило про це за підсумками зустрічі першого віце-премʼєра — міністра економіки Олексія Любченка з послом КНР в Україні Фань Санжньжуєм 10 червня.

«Сьогодні ми почули від наших китайських партнерів підтвердження інтересу до поглиблення економічної співпраці, нарощування експорту українських сільгосптоварів, побудови інфраструктури та реалізації спільних інвестиційних проектів у транспортній, будівельній, енергетичній, ІТ та інших сферах», — цитує прес-служба міністерства Олексія Любченка в релізі в пʼятницю.

Згідно з повідомленням, у зустрічі також взяли участь заступник міністра Володимир Гринюк і заступник міністра-торгпред України Тарас Качка, а також представники керівної ланки посольства КНР в Україні.

Сторони також наголосили на важливості підписання найближчим часом міжурядової угоди про поглиблення співпраці в галузі будівництва інфраструктури, вказало міністерство.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або