All Retail
Опубліковано

Які нові ТРЦ відкриють у Києві в 2021 році?

Теги:
новини ТРЦ
Фото:
nashkiev.ua

Після ослаблення карантинних обмежень в кінці I кварталу 2021 року роздрібні продажі столичних гравців покращилися.

Загальний оборот роздрібної торгівлі Києва збільшився на 7,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Індекс споживчої довіри (CCI) виріс на 1,9 п. п. В порівнянні з попереднім кварталом і склав 67,8 в першому кварталі 2021 року, що свідчить про поліпшення економічних очікувань і схильності до покупок.

Протягом першого кварталу 2021 року на ринок вийшли два нових міжнародних бренда — шведський рітейлер товарів для дому IKEA, який відкрився в Blockbuster Mall в лютому, і американський бренд дитячого одягу Carterʼs в ТРЦ River Mall.

До кінця року на київському ринку очікується ще як мінімум троє нових гравців — польська мережа магазинів товарів для будинку Home & You, італійська гастрономічна мережа Eataly і італійська мережу одягу класу люкс Elisabetta Franchi.

Хоча нові торгові центри з початку року в Києві не відкривалися, очікується, що в 2021 році буде представлено близько 231 000 кв. м нових торгових площ.

Серед заявлених нових обʼєктів комерційної нерухомості — Respublika Park на вул. Велика Окружна, 1, орендної площею 135 000 кв. м (девелопер — Cascade Investment Fund) і 4-рівневий торговий комплекс XIT Mall на просп. Перемоги, 134/1, площею 10 000 кв. м (девелопер — Alliance-Ecoproject).

Також до кінця року очікується друга черга Piramida на вул. Мишуги, 4, площа якої складе 11 000 кв. м (девелопер — Dragon Capital) і друга черга Blockbuster Mall на просп. З Бандери, 36, заявлена площа якої 75 000 кв. м (девелопер — Mandarin Plaza).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або