All Retail
Опубліковано

У Молдові очікується високий урожай винограду

Теги:
фрукти
Фото:
swafruits.com

Фахівці асоціацій виробників столового винограду вважають, що хороший стан виноградних кущів на більшості плантацій дозволяє прогнозувати потенційний урожай приблизно на 15-20% вище середнього рівня в останні три роки.

У цей період площа продуктивних плантацій винограду столових сортів в країні становила близько 17 тис. га. З них у 2020 році було отримано близько 70 тис. тонн продукції, в 2019 — 112 тис. тонн, в 2018 — 126 тис. тонн.

Сприятливий прогноз мотивований хорошою перезимівлею виноградників і високою сумою опадів в осінньо-весняний період. Опади тривають і влітку, проте, на думку більшості виноградарів, їх ще не можна вважати надлишковими. Оскільки є свідчення, що в окремих південних районах країни запаси вологи в грунті під виноградниками високі лише в шарі 50-70 см.

У будь-якому випадку, кількість і якість врожаю багато в чому буде залежати від того, чи вдасться виноградарям забезпечити своєчасні, акуратні, але досить ефективні санітарні обробки в умовах майже щоденних опадів і цвітіння.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або