All Retail
Опубліковано

Бізнесу представили пілот електронної акцизної марки

Фото:
Економічна правда

Міністерство цифрової трансформації разом з Державною податковою службою презентували представникам Європейської бізнес-асоціації пілотний проект "Електронна акцизна марка".

Про це повідомляє прес-служба Асоціації.

В ЄБА наголосили, що бізнес в перспективі підтримує ідею скасування марок акцизного податку для алкоголю в тому вигляді, в якому вони є зараз, а також спрощення або переклад марок акцизного податку в електронний вигляд, що спростить адміністрування цих процесів. Але при цьому у бізнесу є деякі питання щодо впровадження е-акцизу.

"Бізнес виступає проти введення будь-яких інструментів, спрямованих на облік кожної окремої пляшки алкогольного напою на всіх етапах руху товару. Адже відстеження в ланцюжку поставок кожної пляшки з урахуванням обсягів поставок компаній зажадає значного додаткового ресурсу — людського, технічного та фінансового", — повідомили в ЄБА.

Також в ЄБА звернули увагу на необхідність перехідного періоду для впровадження змін — не раніше, ніж через 24 місяців з моменту вступу в силу відповідних змін.

"Також слід врахувати необхідність залишення в обігу товарів з тривалим і необмеженим терміном придатності з марками старого зразка до придбання таких товарів кінцевим споживачем в межах терміну придатності", — підкреслили представники бізнесу.

Крім того, "у бізнесу є багато питань по деталях реалізації цього проекту і щодо супутніх додаткових фінансових витрат".

Учасники зустрічі домовилися продовжити співпрацю.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або