All Retail
Опубліковано

Єврокомісія провела аудит українських ягід

Теги:
ягоди
Фото:
ukr.media

Генеральний директорат з питань безпеки харчових продуктів і охорони здоровʼя Європейської Комісії завершив дистанційний аудит системи державного контролю за мікробіологічними забрудненням ягід, які експортуються в ЄС.

У сферу аудиту потрапили лохина, малина і чорниця, йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"За останні роки ЄС став основним торговим партнером України на ринку аграрної продукції — більше третини аграрного експорту України направляється європейським споживачам. Для України дуже важливо підтримувати репутацію надійного торгового партнера, який гарантує високу якість і безпеку продукції, і аудит спрямований саме на це", — розповіла глава Держспоживслужби Владислава Магалецька.

Як зазначається, експорт українських ягід в ЄС зростає. У 2018 року в країни Європейського Союзу було експортовано понад 12,5 тис. т малини, а в 2020 р — вже понад 18 тис. т. Найбільше малини експортувалося з Львівської, Вінницької, Волинської областей та Києва.

Експорт лохини в 2019 році становив 6,4 тис. т, в 2020 р — 9,9 тис. т. Основними постачальниками виступали Житомирська, Київська та Івано-Франківська області.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або