All Retail
Опубліковано

Держспоживслужба і "Укрвинпром" разом боротимуться з фальсифікатом вин

Теги:
алкогольні напої
Фото:
pro-of.com.ua

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів буде співпрацювати з корпорацією «Укрвинпром» для захисту українських споживачів від неякісної виноробної продукції, в тому числі і імпортної, і для розвитку виноградарства і виноробства в Україні.

Відповідний меморандум про співпрацю був підписаний 18 червня.

Меморандумом передбачається співробітництво в напрямку виявлення небезпечної виноробної продукції, захисту прав споживачів, захисту виноградників і охорони прав на сорти винограду.

«Співпраця з профільною корпорацією дуже важлива з точки зору протидії поширенню фальсифікату і розвитку виноградарства і виноробства в Україні. Дуже добре, що українці сьогодні мають великий вибір як вітчизняної, так і імпортної продукції, однак для нас важливо, щоб така продукція відповідала вимогам чинного законодавства і була безпечною для споживачів. Для цього обʼєднуємо зусилля з «Укрвинпромом», який приділяє велику увагу моніторингу якості продукції українських підприємств і тієї, яка завозиться по імпорту ", — зазначила головуюча служби Владислава Магалецька.

«Вважаю цю подію більш ніж знаковою, адже галузь спрямована, перш за все, на споживача, і дуже важливо попередити недобросовісні практики тих виробників, які не надто переймаються якістю своєї продукції, або порушують правила маркування, використання найменувань тощо. Українці підсвідомо роблять вибір на користь іноземного, проте «імпортне» не рівнозначно «якісному». Сподіваюся, разом нам вдасться значно поліпшити цю ситуацію», — прокоментував генеральний директор «Укрвинпрому» Володимир Кучеренко.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або