All Retail
Опубліковано

Україна збільшила експорт цибулі на 40%

Теги:
овочі
Фото:
All Retail

Цибуля — це один з найбільш продаваних на світовому ринку видів овочів і світова торгівля цибулею динамічно зростає. Щорічно світовий експорт цибулі збільшується на $ 115 млн і досягає майже $4 млрд на рік.

Про це пише EastFruit.

Лідером з експорту цибулі в світі є Нідерланди, які тільки в країни субсахарської Африки продають цибулі майже на півмільярда доларів щорічно. При цьому Україна майже не постачає цибулю в цей регіон, а також на Близький Схід, який теж є великим імпортером цибулі.

Відзначається, що в другій половині сезону 2020/21 рр. Україна істотно наростила експортні відвантаження цибулі. У січні-березні 2021 року на зовнішні ринки було поставлено 11 тис. т української цибулі — на 40% більше, ніж роком раніше.

«Головним же ринком збуту для цибулі з України стала Румунія. Сюди було поставлено понад 53% цибулі. А ось експорт української цибулі в Ірак в 2021 році знизився майже в 4 рази до 1,2 тис. т. Серед великих імпортерів цибулі ріпчастої з України були також: Білорусь, Туреччина, Азербайджан, Польща, Великобританія, Естонія, Болгарія та Чехія. Відрадно, що на карті українського цибулевого експорту зʼявилися такі африканські країни як Камерун та Сьєрра-Леоне. Та й в цілому географія експорту істотно розширилася», — відзначають аналітики.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або