All Retail
Опубліковано

У сезоні 2020/21 рр. світове виробництво столового винограду перевищило 24 млн тонн

Теги:
виноград
Фото:
swafruits.com

Світове виробництво столового винограду в сезоні 2020/21 рр. склало 24,7 млн тонн. Зростання врожаю в Китаї компенсувало втрати в ЄС, Чилі й Туреччині через несприятливі погодні умови.

Про це повідомляє FruitNews з посиланням на матеріали Міністерства сільського господарства США (USDA).

У Китаї урожай столового винограду збільшився на 400 тис. тонн до 11 млн тонн за рахунок модернізації технологій вирощування і зростання виробників, які вкладають кошти в теплиці і захист виноградників від дощу. Очікується, що високий зріст обсягу виробництва столового винограду в Китаї призведе до збільшення експорту з 58 тис. тонн до 420 тис. тонн. Основні ринки збуту — Таїланд і Вʼєтнам.

В Індії урожай винограду залишається на колишньому рівні — 2,3 млн тонн. Виробники другий рік втрачають урожай через зливи. Експорт складе 185 тис. тонн.

За оцінкою USDA, в Туреччині в сезоні 2020/21 рр. виробництво столового винограду скоротилося на 50 тис. тонн до 2 млн тонн через град, який завдав шкоди Егейському регіону — основному регіону вирощування безнасінного винограду в Туреччині. Незважаючи на скорочення виробництва, експорт збільшився на 10 тис. тонн до 215 тис. тонн за рахунок збільшення поставок в Україну та Росію.

В ЄС також спостерігалося скорочення врожаю столового винограду на 170 тис. тонн до 1,4 млн тонн через весняні заморозки, осінні дощі і град в Італії, які пошкодили врожай винограду, але експорт залишався стабільним — 80 тис. тонн.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або