All Retail
Опубліковано

Mastercard прогнозує зростання кількості токенізованих карт в Україні до 10 млн найближчим часом

Теги:
безготівкова оплата
Фото:
replyua.net

Міжнародна платіжна система Mastercard зазначає тренд популярності токенізованих карт в Україні — вже найближчим часом їх кількість може досягти 10 млн.

«З місяця в місяць ми спостерігаємо активний стабільний тренд зростання і залучення нових клієнтів в сервіси Google Pay і Apple Pay. Ми сьогодні говоримо про мільйони клієнтів, які користуються NFC-технологіями в Україні. Ми готові прогнозувати, що найближчим часом кількість токенізованих карт в Україні досягне цифри в 10 млн», — заявив віце-президент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні та Молдові Юрій Батхін на прес-конференції компанії у Львові в суботу.

За його словами, це відображає попит на технологію, наявний на українському ринку.

"За NFC оплатою ми стабільно входимо в ТОП країн світу за кількістю таких транзакцій ... Ми також входимо до переліку країн-лідерів європейського регіону за кількістю розрахунків ношеними пристроями", — зазначила в свою чергу генеральний директор Mastercard в Україні та Молдові Інга Андрєєва.

За даними дослідження ставлення українців до безготівкових платежів, проведеного компанією InMind на замовлення Mastercard в червні 2021 року 37% українців вже оплачують через NFC, а 57% хотіли б користуватися цією технологією в майбутньому (при цьому на момент не мають пристроїв, що підтримують NFC) .

Частка NFC-оплат в загальному обсязі оплат в фізичному ритейлі в Україні за даними Mastercard становить 37%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або