All Retail
Опубліковано

Вчені: Органічне сільське господарство зможе прогодувати Європу до 2050 року

Теги:
органічна продукція
Фото:
npr.org

Європа зможе прогодувати все своє населення без імпорту продуктів харчування до 2050 року.

Про це йдеться в дослідженні, проведеному Французьким національним центром наукових досліджень (CNRS), пишуть euronews.

Факторами, які на нинішньому етапі сприяють імпорту, є зміна навколишнього середовища і використання синтетичних добрив, кажуть вчені. Наприклад, ЄС імпортує продукти тваринного походження (мʼясо, молоко, рибу), овочі.

У 2020 р 47% овочів було поставлено до Європи з-за кордону.

Щоб перейти на самозабезпечення, вчені пропонують пройти трьохетапний процес, в основі якого — органічна, стійка, сприятлива для навколишнього середовища агропродовольча система.

Перший крок включає зміна дієти, в тому числі, скорочення кількості споживаних продуктів тваринного походження. Тут же CNRS наводить статистику: в період з 1961 по 2013 р споживання білка в регіоні збільшилася приблизно на 80%.

Обмеження споживання продуктів тваринництва знизило б тиск на тваринництво і, як наслідок, зменшило б потребу в імпорті.

Другий крок буде включати відхід від «промислового сільського господарства» шляхом створення простору для диверсифікації сівозміни на наявних угодах. Очікується, що це також зменшить кількість використовуваних синтетичних пестицидів і добрив.

Останній крок включає в себе обʼєднання вирощування сільськогосподарських культур і худоби, що не зустрічаються в нинішній агрогалузі. Це дозволить більше використовувати органічних добрив.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або