All Retail
Опубліковано

Українські підприємці з 1 липня отримають спрощений режим доставки посилок в країни ЄС — «Укрпошта»

Теги:
укрпошта
Фото:
БізнесЦензор

Ключові торговельні платформи світу з 1 липня зможуть виступати податковим агентом продавців, в тому числі і продавців з України, завдяки чому для останніх істотно спроститься процедура оформлення відправлень до країн ЄС і за умови правильного оформлення відправлення, скоротиться час проходження митного контролю.

Як повідомила прес-служба «Укрпошти» в середу, ключові маркетплейси, такі як Etsy, eBay, Wish, Amazon і інші, зокрема, будуть самостійно нараховувати ПДВ на проданий товар, який відправляється в Європу, і безпосередньо розраховуватися з податковими органами країн доставки .

«Для українських підприємців це означає, що всі посилки в напрямку Європи з товарами вартістю до EUR150, які пройдуть правильне оформлення в особистому кабінеті «Укрпошти», будуть максимально оперативно доставлятися і автоматично проходити митницю. Тобто, розмитнення посилки, оформленої за новими правилами, займе кілька секунд. Раніше митне оформлення посилок могло займати від одного дня до тижня залежно від завантаженості інспекторів митниці ", — йдеться в повідомленні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або