All Retail
Опубліковано

Україна з початку року відкрила 11 нових експортних ринків

Теги:
експорт
Фото:
epravda.com.ua

За шість місяців 2021 роки для українських виробників відкрито 11 експортних ринків, що на один напрямок менше, ніж за весь 2020 рік.

Про це повідомила глава Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька, повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні ми працюємо з країнами Європейського Союзу, з дуже перспективними країнами Азії та Африки. В роботі — ще близько ста експортних ринків, які планується відкрити для українських виробників", — зазначила вона.

Так, з початку 2021 роки для українських виробників молока і молочних продуктів були відкриті ринки Литви, Японії, Аргентини, Лівії та Кувейту. Для виробників переробленого тваринного білка відкрився ринок Сербії, для виробників столових яєць — Ефіопії. Литва також відкрила ринок для експорту арахнід для потреб захисту рослин. Зі Словаччиною затверджений сертифікат здоровʼя для імпорту живих равликів для розведення з України, з Йорданією і Кувейтом — сертифікати на експорт дрібної рогатої худоби.

Також перезатверждені 63 форми сертифікатів на продукцію тваринного походження з країнами-членами СНД у звʼязку з виходом України з Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії.

Крім того, підписано договір з Північною Македонією про співробітництво в галузі карантину та захисту рослин, що "має стати додатковим важелем для активізації торгівлі продуктами рослинного походження".

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або