All Retail
Опубліковано

Україна розширила торгівлю з 15 країнами: Кулеба пропонує наростити обсяги за допомогою профільних дипломатів

Теги:
експорт
Фото:
Zn.ua

За минулий і цей рік відкрито і відновлено доступ більше 50 товарних груп української продукції на ринки 15 зарубіжних країн.

Про це повідомив на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика» міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

"За минулий і цей рік ми в координації з іншими органами влади відкрили і відновили доступ більш ніж для 50 товарних груп української продукції на ринки 15 зарубіжних країн", — сказав Кулеба.

При цьому він не уточнив, про які країни і товари йдеться.

Зокрема, глава МЗС відзначив, що в 2021 році за сприяння Ради експортерів та інвесторів при МЗС України вже 147 українських компаній почали роботу на нових іноземних ринках, 109 українських компаній вже отримали допомогу дипломатів для участі в тендерах зарубіжних країн і міжнародних організацій.

"Ми працюємо над тим, щоб ці цифри продовжили зростати в геометричній прогресії. Для цього нам потрібно підкріпити ефективні процеси, які ми побудували, не менш ефективними людьми. Тому сьогодні робимо ще один безпрецедентний крок", — додав Кулеба.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або