All Retail
Опубліковано

Експерт: В молочну переробну галузь потрібно інвестувати 90 млрд грн

Теги:
молочна продукція
Фото:
earth.com

Для того щоб молочна переробна галузь забезпечила продукцією внутрішній ринок і виробляла продукцію на експорт, потрібні інвестиції в розмірі 90 млрд грн.

Про це повідомив голова ради директорів «Союзу молочних підприємств України» Вадим Чагаровський в рамках MilkyForum 2021.

"Наші розрахунки базувалися на тому, що збільшення виробництва на 1 млн т молока вимагає інвестицій 750 млн євро. Україні потрібно виробляти 10 млн т молока, з яких 6 млн т повинні надходити від промислового виробництва. На сьогоднішній день від промислового маємо 2,7 млн т молока та 3,3 млн т — від одноосібників ", — пояснює Вадим Чагаровський.

За його словами, одноосібне виробництво має трансформуватися в сімейні молочні ферми і дати 2 млн т високоякісного молока для переробки.

"Головна причина глибокої кризи молочної галузі в Україні — це відсутність державної підтримки та стратегії розвитку галузі молочного скотарства та молокопереробної галузі в цілому. Стабілізація відбудеться через 8 років за умови, якщо держава зверне увагу і інвестує за цей час 45 млрд грн в галузь", — підкреслив експерт.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або