All Retail
Опубліковано

Світові ціни на продовольство знизилися вперше за рік, — ООН

Теги:
ціни на продукти харчування
Фото:
glavred.info

Світові ціни на продовольство в червні знизилися вперше за останні 12 місяців.

Про це повідомляє ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН), передає Інтерфакс-Україна.

За її підрахунками, середнє значення індексу продовольчих цін в червні склало 124,6 пункти, що на 2,5% нижче в порівнянні з травневим показником, проте на 33,9% вище, ніж роком раніше. Падіння пояснюється зниженням цін на рослинні олії, зернові і, в меншій мірі, на молочну продукцію, що з лишком перекрило зростання котирувань мʼяса і цукру, пояснюється в повідомленні.

Індекс цін на рослинні олії знизився на 9,8%, досягнувши найнижчого за останні чотири місяці рівня.

Індекс цін на зернові знизився на 2,6% в порівнянні з його травневим рівнем, на кукурудзу — на 5%. Міжнародні ціни на пшеницю в червні зменшилися всього на 0,8%. Цьому сприяв сприятливий загальносвітовий прогноз, а також поліпшення видів на урожай в багатьох ключових країнах-виробниках.

Індекс цін на молочну продукцію зменшився на 1%. Найбільше зниження продемонстрували ціни на вершкове масло, що пояснюється різким скороченням світового імпортного попиту і незначним збільшенням запасів, особливо в Європі.

Разом з тим індекс цін на цукор продовжує зростати третій місяць поспіль, збільшившись на 0,9%, досягнувши нового багаторічного максимуму. Зростання цін було викликане невизначеністю щодо того, яким чином несприятливі погодні умови позначаться на обсягах врожаю в Бразилії, яка є найбільшим в світі експортером цукру.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або