All Retail
Опубліковано

Високі ціни на молоко не забезпечили прибутковість молочному бізнесу

Теги:
молочна продукція
Фото:
medicalnewstoday.com

Червневий УМВ (український молочний індекс) в 2021 році був на 18,2% нижче, ніж за аналогічний період 2020 року, і найнижчим за пʼять років для цього місяця.

Таку думку висловив економіст Департаменту технічного співробітництва продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак на своїй сторінці в Facebook.

"Перше півріччя 2021 року було найгіршим за шість років з точки зору прибутковості і гірше попереднього року на 31%. Світовий ринок в червні 2021 року також мав переважно негативні тенденції: ціни значно вищі за торішні, а доходи значно нижчі", — розповідає Андрій Ярмак.

Експерт, крім негативних моментів, звернув увагу і на позитивні. Зокрема, в червні УМВ в професійних господарствах України виріс проти травневого показника. Корми в цьому місяці подешевшали на 4,7%. І вперше в історії закупівельні ціни на молоко були стабільними весь період "великого молока".

"Ціни на молоко в червні 2021 року було на 21% вищі, ніж в минулому році в цей час, і взагалі вищими, ніж будь-коли. Але не забувайте, що корми подорожчали на 48% за останній рік. Тому позитив лише умовний, адже прибутковість, незважаючи на високі ціни, впала ", — зазначає Андрій Ярмак.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або