All Retail
Опубліковано

Xiaomi вперше обійшла Apple з виробництва смартфонів: ТОП-5 лідерів

Теги:
Xiaomi
Фото:
All Retail

Китайський виробник смартфонів Xiaomi Corp в II кварталі 2021-го обігнав Apple за обсягом поставок смартфонів.

Компанія вперше посіла друге місце в світі за цим показником, йдеться в звіті компанії Canalys.

За попередніми даними, частка Xiaomi в світових постачаннях смартфонів зросла до 17% в II кварталі. Це на 3% більше, ніж кварталом раніше.

Завдяки вакцинації за березень-травень загальні світові поставки смартфонів зросли на 12%. Лідером залишається Samsung Electronics з часткою 19%. На другому місці тепер Xiaomi (17%), третя позиція у Apple (14%), далі йдуть Oppo і Vivo (по 10%).

При цьому в річному численні поставки смартфонів Xiaomi виросли на 83%. Це найбільші темпи зростання серед пʼятірки лідерів. На другому місці за темпами зростання лише Oppo з 28% за рік.

Менеджер з досліджень Canalys Бен Стентон заявив, що за рік поставки компанії виросли більш ніж на 300% в Латинській Америці, на 150% в Африці і на 50% в Західній Європі. При цьому середня ціна продажу її смартфонів на 40% і 75% нижче, ніж у Samsung і Apple відповідно.

"Xiaomi швидко розвиває свій закордонний бізнес. Xiaomi вже націлена на наступний приз: витіснити Samsung, щоб стати найбільшим в світі постачальником", — заявив менеджер з досліджень Canalys Бен Стентон.

На тлі цієї новини акції Xiaomi виросли до $ 3,64 (+ 4,8%).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або