All Retail
Опубліковано

Антимонопольний комітет видав вже третій дозвіл на покупку агрохолдингу Хомутинника

Теги:
сільське господарство
Фото:
https://tv-english.club

Антимонопольний комітет (АМКУ) надав ПП "Альфа-Капітал" дозвіл на покупку агрохолдингу ТОВ "КаскадАгро" українського бізнесмена і екс-народного депутата Віталія Хомутинника.

Відповідне рішення було прийнято за засіданні АМКУ 15 липня, повідомляє прес-служба регулятора.

Зокрема, «Альфа-Капітал» отримала дозвіл на придбання понад 50% в ТОВ «КаскадАгро» і ще 12 агрокомпаніях в Чернігівській і Сумській областях.

Відповідно до Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб, кінцевим бенефіціаром всіх агропідприємств є Хомутинник переважно через кіпрську Cacique Limited.

За даними на на сайті Cascade Investment Fund Хомутинника, агрохолдинг «Каскадагро» має в своєму розпорядженні земельним банком в 43 тис. га, двома елеваторами загальною потужністю одноразового зберігання 105 тис. тонн і двома фермами.

За даними держреєстру, «Альфа-Капітал» — заснована в 2007 році агрокомпанія, що займається вирощуванням зернобобових та олійних культур. Її кінцевий бенефіціар — Олександр Павлюченко.

Чистий прибуток «Альфа-Капітал» в 2019 році скоротився на третину в порівнянні з 2018 роком — до 94,32 млн грн, при зростанні виручки на 42% до 565,72 млн грн і нерозподіленого прибутку на 12,8% — до 827, 34 млн грн. Фінзвітність компанії за 2020 рік відсутній.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або