All Retail
Опубліковано

Іспанія скоротила експорт персиків і нектаринів

Теги:
фрукти
Фото:
УНН

У 2020 році експорт персиків і нектаринів з Іспанії скоротився на 21,1% до 654 тис. тонн в натуральному вираженні і збільшився до $ 971 млн в грошовому.

Про це повідомило аналітичне агентство IndexBox в новому звіті: "Spain — Peaches And Nectarines — Market Analysis, Forecast, Size, Trends and Insights"

Іспанія залишається найбільшим експортером персиків і нектаринів в світі з часткою 34% від загальносвітового експорту. У 2020 році урожай даних кісточкових постраждав від заморозків, що призвело до скорочення запасів фруктів. Таким чином, експортні ціни зросли і залишатимуться високими до стабілізації врожайності. Незважаючи на це, положення Іспанії на ключових зарубіжних ринках Німеччини і Франції в 2020 році залишалося міцним, передає FruitNews.

Основними країнами-імпортерами іспанських персиків і нектаринів в 2020 році стали: Німеччина (208 тис. тонн), Франція (112 тис. тонн) і Італія (96 тис. тонн), на частку яких припало 64% від загального обсягу експорту. Далі слідували Великобританія, Португалія, Польща, Нідерланди, Бельгія та Швейцарія — з часткою 25% від загального обсягу експорту.

У грошовому вираженні Німеччина залишається основним ринком збуту персиків і нектаринів з Іспанії — $ 332 млн (34% від загального обсягу експорту). Другу позицію в рейтингу займає Франція — $ 156 млн (16% від загального обсягу експорту), за нею йде Італія — 12% від загального обсягу експорту.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або