Виробництво картоплі за півроку скоротилося на 20%
- Фото:
- golos.com.ua
Виробництво картоплі в Україні за перше півріччя 2021 року скоротилося на 19,8% в порівнянні з першим півріччям 2020 року — до 240,8 тис. тонн, овочів — на 4,8%, до 684,7 тис. тонн.
Про це йдеться в повідомленні Державної служби статистики, передає Інтерфакс-Україна.
Статвідомства уточнило, що за станом на 1 липня картопля зібрана із загальною площею 17,9 тис. га, що на 22,2% менше показників на 1 липня 2020 року. Середня врожайність картоплі зросла на 9,7% — до 141,8 ц/га. Лідерами з виробництва картоплі стали Херсонська область, яка зібрала 79,8 тис. тонн (-36,1% до січня-червня 2020 року), Житомирська — 46,5 тис. тонн (-0,8%) і Вінницька області 39,8 тис. тонн (-2,9%).
Крім того, повідомляється, що загальне виробництво овочевих культур в Україні в першому півріччі 2021 року знизилося на 4,8% в порівнянні з першим півріччям 2020 року — до 684,7 тис. тонн. При цьому виробництво овочевих культур відкритого грунту збереглося на рівні січня-червня 2020 року — 386,9 тис. тонн.
Урожайність овочевих культур відкритого грунту в першому півріччі зросла на 4,6% — до 183,6 ц/га. Станом на 1 липня 2021 року зазначені культури були зібрані з 21,9 тис. га, що на 1,4 менше показника на 1 липня 2020 року. Лідерами з вирощування овочів відкритого ґрунту за цей період стали Херсонська область, яка зібрала 234,5 тис. тонн даної культури (зростання в 2,3 рази до січня-червня 2020 року), Львівська — 312,4 тис. Тонн (+24,8 %) і Дніпропетровська -19,5 тис. тонн (+ 58,9%).
За даними Держстату, виробництво плодових і ягідних культур в січні-червні 2021 року скоротилося на 7,2% в порівнянні з січнем-червнем 2020 року — до 182,1 тис. тонн.