All Retail
Опубліковано

В 2021 році Молдова різко наростить експорт абрикоса в Євросоюз

Теги:
фрукти
Фото:
east-fruit.com

За експертними оцінками, в поточному році в структурі експорту молдавських абрикосів частка країн Євросоюзу зросте приблизно до 80-85%.

Раніше EastFruit повідомляв, що в 2020 році Молдова експортувала приблизно 2 тис. тонн абрикоса, приблизно половина цього обсягу поставок припала на Україну. Тоді як в ЄС було відправлено лише трохи більше сотні тонн цих фруктів.

Фахівці проекту «Ефективне сільське господарство Молдови» АРМ/USAID вважають, що значну роль в переорієнтації експорту молдавського абрикоса на європейський ринок зіграло вдале застосування маркетингових інструментів «періоду пандемії». Через обмеження в звʼязку з COVID-19 традиційних ділових контактів, асоціації плодівників за підтримки згаданого проекту розробили серію онлайн-турів в сади і обʼєкти післязбиральної інфраструктури великих сільгоспкомпаній Молдови.

Завдяки цьому, а також активній сертифікації підприємств-виробників фруктів за стандартами GLOBALG.AP і GRASP, в нинішньому році ці підприємства істотно наростили експорт абрикосів на ринок ЄС. Зокрема, вперше садівничі компанії Молдови почали поставляти свіжий абрикос великими партіями в Німеччину.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або