All Retail
Опубліковано

Україна: Проливні дощі вже негативно позначилися на якості і цінах на картоплю

Теги:
картопля
Фото:
agropolit.com

Українські виробники картоплі всерйоз стурбовані ситуацією, яка склалася в даному сегменті.

Так, через проливні дощі, які спостерігалися на більшій частині території країни, якість картоплі різко погіршилася, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Особливо постраждали виробники південних областей країни, зокрема Херсонської області, там картопля почала гнити прямо в полях.

На сьогоднішній день українські виробники картоплі змушені мало не кожен день переглядати ціни на свою продукцію, щоб хоч якось реалізувати врожай. На даний момент основна пропозиція на українському ринку становить картопля непридатна для зберігання, а з урахуванням різкого погіршення якісних характеристик даної продукції реалізовувати її треба якомога швидше. При цьому попит в даному сегменті також помітно знизився, кінцевого споживача часто не влаштовує зовнішній вигляд картоплі.

Зокрема, вже сьогодні українські виробники з Херсонської області пропонують картоплю по 3-4 грн/кг ($ 0,11-0,15/кг). Настільки низька ціна також змушує і виробників інших областей, у яких картопля більш прийнятної якості, знижувати ціни на дану продукції. Так, на сьогоднішній день картопля надходить в продаж по 4-7 грн/кг ($ 0,15-0,26/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж тижнем раніше.

При цьому, за прогнозами українських синоптиків дощі на території країни триватимуть до кінця поточного тижня. Більшість українських фермерів сходяться на думці, що ціни на картоплю навряд чи виростуть до кінця серпня, поки не приступлять до збирання врожаю картоплі, який придатний для зберігання.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або