All Retail
Опубліковано

Австрія в рази наростила продуктивність виробництва молочної продукції

Теги:
молочна продукція
Фото:
earth.com

Незважаючи на пандемію Covid-19, на ринку молока в Австрії спостерігалося зростання за всіма показниками. Найшвидше росте в загальному обсязі виробництва частка біомолока.

Про це розповіла представник торгового відділу Посольства Австрії Євгена Угро в рамках MilkyForum 2 021.

«У 2020 році Австрія виготовила 3,9 млн т молока, з яких 3,1 млн т спожито на внутрішньому ринку. В Австрії дуже жорстка градація питного молока, яке, відповідно, має різну ціну. Наприклад, питне молоко від корів, які харчуються силосними кормами (займає 70% ринку), «зелене» молоко від корів, які споживають свіжу траву, сіно і зерновий шрот (10%), біомолоко від корів переважно на вільному випасі, «зелене» біомолоко, яке проводиться відповідно до Директиви ЄС (6,6%)", — зазначає Євгенія Угро.

За її словами, середня закупівельна ціна на молоко з урахуванням 13% ПДВ за станом на березень 2021 року становила від 35 євро за 100 кг за звичайне питне молоко до 49,3 євро/100 кг — за «зелене» біомолоко.

"За останнє десятиліття в Австрії зменшилася кількість виробників майже втричі — з 82 тис. до 25 тис. Це сталося за рахунок обʼєднання і кооперації. У той же час в рази зросла продуктивність виробництва і середня кількість виробництва молока в тоннах на одну компанію. Сьогодні один виробник постачає близько 137 тис. кг молока на рік ", — розповідає Євгенія Угро.

Вона додала, що в Австрії міститься близько 525 тис. корів молочних порід.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або