All Retail
Опубліковано

Виробництво свіжих молочних продуктів припинило зростання

Теги:
молочна продукція
Фото:
cosmo.com.ua

Знижений попит буде відчуватися в продажах свіжих молокопродуктів ще пару тижнів.

Але вже до другої половини вересня продажі виростуть.

До цього активно готуються оператори ринку, проводячи переговори з торговельними мережами щодо цін на молочну продукцію, говориться в повідомленні «Інфагро».

«Помітне подорожчання продукції з незбираного молока можна очікувати лише через місяць, а ось собівартість виробництва збільшиться вже на наступному тижні через передбачуване подорожчання сировини», — прогнозують аналітики.

В кінці липня в прайсах провідних гравців в основному фігурують такі цінові рівні:

молоко 2,5%, плівка — 25,0-27,0 грн/л;

кефір 2,5%, плівка — 29,0-31,0 грн/л;

сметана 15%, плівка — 67-72 грн/кг;

сир 9% — 113-125 грн/кг.

Уточнюється, що продажі свіжих молокопродуктів в червні були традиційно гірше травневих, але трохи краще, ніж у 2020 році.

«Підводячи підсумки першого півріччя, змушені констатувати припинення тренда зростання виробництва свіжих молокопродуктів. Цифра залишилася на рівні січня-червня 2020 року — близько 503 тис. и. При цьому кисломолочна продукція стабільна в показниках (222 тис. т), виробництво молока зменшилось на 2% (230 тис. т), а випуск сиру виріс на 6%.

У складних умовах цього року не всі оператори навіть з категорії великих змогли зберегти стабільні позиції. З ТОП-10 чотири компанії помітно знизили показники, а відчутне зростання показали три компанії», — додають Аналітки.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або