All Retail
Опубліковано

Мінагрополітики надасть виробникам нішевих агрокультур компенсації на 50 мільйонів

Теги:
сільське господарство
Фото:
https://agrovesti.net

Міністерство аграрної політики і продовольства виділило 50 млн грн на державну компенсацію аграріям, які вирощують нішеві культури, зокрема, гречку, овес, просо, пшеницю.

Про це повідомив глава відомства Роман Лещенко в Telegram.

За його словами, завдяки частковій компенсації стане можливим зупинити зростання цін на ці види зернових, буде попереджено скорочення посівних площ, а виробництво зазначених культур стане рентабельним.

"Для прозорості механізмів розподілу дотацій аграріям Мінагрополітики розробило проект Порядку використання коштів. Зараз цей Порядок знаходиться на затвердженні в уряді. Відразу після прийняття почнемо збір заявок від аграріїв", — написав міністр.

Лещенко додав, що субсидія надається сільськогосподарським товаровиробникам — юридичним особам, незалежно від організаційно-правової форми та форми власності. Також це можуть бути ФОПи. Крім того, субсидії надаються безповоротно в розрахунку на гектар оброблюваних угідь, де вирощувалися нішеві культури.

Субсидія передбачається в розмірі до 5 тис. грн на один гектар, але не більше 300 гектарів оброблюваних угідь одним заявником.

Заявки повинні бути подані в обласні комісії не пізніше 15 жовтня.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або