All Retail
Опубліковано

В АМКУ вивчають ціни на соняшникову олію і готові вживати заходів

В Антимонопольному комітеті України прокоментували ціни на соняшникову олію, які, за оцінкою експертів, значно вищі за ринкові.

У Комітеті відзначили, що в даний час досліджують внутрішній ринок олії. Попередньо встановлено, що ціни на насіння соняшнику зросли вдвічі в порівнянні з минулим роком.

"Комітет продовжує аналізувати інформацію, надану виробниками соняшникової олії, а також інформацію, яка вже отримана від найбільших торгових мереж. У разі виявлення ознак порушення в діях учасників ринку законодавства про захист економічної конкуренції Комітетом будуть вжиті заходи щодо правозастосування на задіяному товарному ринку", — заявили в АМКУ.

Ринок соняшникової олії в Україні має ознаки антиконкурентних узгоджених дій, вважає експерт Олег Пендзин. Він вказує, що за останній місяць на світовому ринку ціни на рослинну олію впали на 10%. Зате на українському ринку олія подорожчала на 3%. Вільна конкуренція на українському ринку соняшникової олії відсутня, а правила гри на ньому диктують вертикально-інтегровані компанії, додав він.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або