All Retail
Опубліковано

Кабмін ввів дотації на вирощування гречки та вівса

Теги:
Гречка
Фото:
aif.ua

Уряд визначив порядок виплати безповоротних субсидій виробникам гречки, проса, жита і вівса в розмірі до 5 тис. грн за 1 га (але не більше 300 га на одне господарство), всього бюджет програми держпідтримки в 2021 році складе 50 млн грн.

Відповідну постанову Кабінет міністрів прийняв на засіданні 11 серпня, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, впровадження держпідтримки дозволить збільшити посівні площі під гречкою, житом, просом та вівсом і таким чином наростити їх валове виробництво до розмірів внутрішнього ринку з перспективою виходу України на експортні ринки в цих сегментах. Крім того, державна підтримка буде сприяти розвитку суміжних галузей (насіння, переробка), забезпечить продовольчу безпеку і знизить ціну на зазначені культури для кінцевого споживача.

На минулому тижні Міністерство аграрної політики і продовольства розробило і направило на затвердження уряду проект порядку використання у 2021 році 50 млн грн, виділених в квітні Кабінетом міністрів на підтримку виробників нішевих зернових культур: гречки, проса, жита, вівса.

Держпідтримка виробників нішевої рослинної продукції вводиться в Україні в нинішньому році вперше.

За даними Мінагрополітики, відразу після прийняття урядом цієї постанови відомство почне збір заявок на отримання субсидій на вирощування зазначених культур.

Кабінет міністрів в квітні 2021 року розширив порядок фінансової підтримки сільгоспвиробників шістьма новими держпрограмами сумарним обсягом 500 млн грн, в числі яких напрями, що стимулюють виробництво гречки і картоплі.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або