All Retail
Опубліковано

Український аграрний експорт в ЄС зріс з початку року на 10%

Теги:
експорт
Фото:
agroportal.ua

За сім місяців 2021 року експортні поставки української агропромислової продукції в Європейський союз збільшилися на 10% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до $ 3,7 млрд.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Станом на 1 серпня Україна повністю використовувала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції в ЄС по семи групах товарів: мед, крупи та борошно, оброблений крохмаль, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, мʼясо птиці (обсяг за три квартали) та яйця (обсяг за три квартали).

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року не використана квота за двома групами товарів: цукор і кукурудза. Квота на цукор не була використана через виникнення дефіциту на українському ринку, а на кукурудзу — через значний попит з боку Китаю і перенаправлення обсягів по даному каналу реалізації.

Потенційно до кінця року ще можуть закритися квоти по обробленій продукції з зернових (зараз використано 99%), крохмалю (78%) і кукурудзі (74%).

За даними щомісячного звіту Моніторингу агропродовольчої торгівлі в ЄС, у 2020 році Україна стала четвертим найбільшим постачальником агропродовольчої продукції в ЄС, поступаючись тільки Великобританії, Бразилії та США.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або