All Retail
Опубліковано

Соняшникова олія повинна подешевшати до кінця місяця, — Мінекономіки

Теги:
соняшникова олія
Фото:
agroportal.ua

Представники олійного ринку і центральні органи виконавчої влади домовилися про заходи здійснення виваженої цінової політики в олійно-жировій галузі, що дозволить значно знизити вартість "соціальних" сортів олії до кінця серпня, повідомило Міністерство економіки на сайті в понеділок.

Відомство підкреслило, що індекс продовольчих цін Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) на соняшникову олію в кінці липня цього року знизився на 10%, при цьому вартість даного продукту в Україні не змінилася. За даними Держслужби статистики, станом на 13 серпня вона знизилася лише на 1,3% в порівнянні з початком серпня.

Мінекономіки уточнило, що в ході наради з представниками олійного ринку і центральними органами сторони домовилися про заходи, які дозволять здійснювати зважену цінову політику і дотримуватися високих стандартів соціально відповідального бізнесу. За прогнозами виробників соняшникової олії, це дозволить значно знизити вартість "соціальних" сортів олії до кінця поточного місяця.

"Відзначимо, що олійножирова галузь в Україні активно розвивається, використовує сучасні технології та є одним зі світових лідерів з виробництва соняшникової олії. Галузь створює продукт з доданою вартістю, має суттєву питому вагу в формуванні ВВП країни і надходження валютної виручки", — йдеться в повідомленні міністерства.

Як повідомлялося, Мінекономіки в квітні 2021 року підписав меморандум про взаєморозуміння з експортерами, що обмежує експорт соняшникової олії в 2020/2021 МР на рівні 5,38 млн т для стабілізації внутрішнього ринку, тоді як раніше річний експорт оцінювався в 5,52 млн т.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або