All Retail
Опубліковано

Екстремальна спека в США призводить до зменшення врожаю зерна

Теги:
зернові
Фото:
edimdoma.ru

Посушлива погода в США негативно позначається на ключових зернових культурах, що, в свою чергу, призводить до ще більшого підвищення цін на такі сировинні товари, як кукурудза і пшениця.

Доходи американських ферм істотно постраждали за останні два роки, спочатку через пандемію коронавіруса, яка привела до падіння цін, а потім через посушливу погоду. В результаті можливості фермерів для отримання прибутку на тлі зростання попиту і підвищення цін виявилися обмежені.

Екстремальна спека зачепила практично всі штати США. При цьому посуха спостерігається в таких штатах, як Північна Дакота, Південна Дакота, Міннесота, Айова і Небраска, згідно з даними US Drought Monitor.

В результаті зернові культури, висаджені минулої весни, засихають. За даними Мінсільгоспу США, в поганому або вкрай поганому стані знаходиться вже близько 63% пшениці в порівнянні з 6% в аналогічний час в минулому році.

Відомство знизило прогноз виробництва зерна в США в 2021 році, що, в свою чергу, призводить до виснаження запасів, пише The Wall Street Journal.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або