All Retail
Опубліковано

В Україні зафіксовано рекордно низькі ціни на кавун

Теги:
кавун
Фото:
agroportal.ua

Вартість кавунів в поточному сезоні продовжує знижуватися.

За інформацією аналітиків EastFruit, українські виробники баштанних в розгубленості — ціни на кавун щотижня бʼють рекорди падіння, і перспективи зниження цін поки ще не вичерпані.

На даний момент середня оптова ціна на якісний кавун в виробничих регіонах України не перевищує 80 коп/кг. Це більш ніж удвічі менше, ніж на ту ж дату 2020 року і є найнижчою ціною на цю баштанну культуру за останні чотири сезони.

З огляду на, що сезон кавуна в цьому році почався із запізненням на два тижні до середніх багаторічних термінів, стартові ціни на нього були значно вищі, ніж зазвичай. Ще 16 липня 2021 року кавун оптом продавався по 12 грн/кг (45 центів США). Однак з початку сезону, тобто всього за шість тижнів, оптова ціна на кавун в Україні обвалилася відразу в 15 разів!

З огляду на більш пізній, ніж зазвичай, початок сезону, пропозиція кавуна на ринку може продовжувати рости ще не менше двох тижнів, що може ще більше згубно позначитися на цінах. Виробники побоюються, що прибирати його стане просто невигідно.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або