All Retail
Опубліковано

Прогноз врожаю пшениці в Україні підвищили до 31,2 млн т

Теги:
зернові
Фото:
elevatorist.com

Оцінка виробництва пшениці в Україні в 2021 р підвищена до рекордних 31,2 млн т, що на 26% перевершує урожай культури в 2020 р (24,9 млн т) і на 8% вище серпневої оцінки (28,8 млн т) .

Такий прогноз зробили аналітики ІА «АПК-Інформ» з урахуванням темпів і виробничих показників збирання пшениці в Україні, як за оперативними даними Мінагрополітики, так і по звітності Державної служби статистики

Відзначається, що високий вплив на рівень оцінок виробництва, як пшениці, так і всіх с/г культур в цілому, мають локальні опади у регіонах. Згідно з даними Укргідрометеоцентру, в більшості областей України протягом чотирьох останніх декад максимальні показники кількості опадів перевищували багаторічні норми. Зокрема, до таких регіонів належать Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська та Херсонська області, де сумарно зосереджено 27% посівних площ пшениці під урожай 2021 р

"При цьому, згідно з оперативними даними, середня врожайність пшениці в цих областях в поточному сезоні на 15-20% вище, ніж максимальні показники за 10 попередніх років. У той же час, з урахуванням рясних опадів, не виключена необхідність досушування пшениці. Крім того, поки немає обʼєктивної інформації щодо якості пшениці. У сукупності це може привести до зниження показників виробництва пшениці у вазі після доробки ", — додають аналітики.

За рахунок очікуваного збільшення виробництва також прогнозується приріст експорту пшениці в 2021/22 МР — до 21 млн т (+ 26% до 2020/21 МР).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або