Світові ціни на цукор-сирець виросли до чотирирічного максимуму
- Фото:
- agropolit.com
Ціни на цукор-сирець виросли до максимумів за 4 роки через заморозки в основних районах вирощування цукрового очерету в Бразилії.
Фʼючерси на цукор-сирець в Нью-Йорку подорожчали за останній місяць на 10%, до 20 центів за фунт. Ціни не піднімалися до наскільки високих рівнів з початку 2017 року, в 2021 році вони зросли на 60%, передає Інтерфакс-Україна.
Аномально холодна погода в низці регіонів Бразилії в червні і липні цього року привела до уповільнення зростання цукрової тростини, а також погіршення її якості. Також через заморозки постраждали врожаї кави в країні, пише The Wall Street Journal.
За оцінками трейдерів, виробництво цукру-сирцю в центрально-південному регіоні Бразилії в цьому році складе 29-33 млн тонн у порівнянні з 38,5 млн тонн.
Глобальне виробництво цукру в цьому році буде нижчим, ніж обсяг споживання, майже на 4 млн тонн, свідчить серпневий прогноз Міжнародної організації по цукру (ISO). Запаси цукру впадуть з поточного рівня в 98,3 млн т до 95,3 млн т до вересня наступного року, прогнозує ISO.