All Retail
Опубліковано

В Україні добігає кінця сезон реалізації лохини

Теги:
лохина
Фото:
east-fruit.com

Сезон реалізації лохини в Україні вже близький до завершення, що тягне за собою стрімке скорочення пропозиції цієї ягоди на ринку.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. При цьому, попит в даному сегменті залишається досить високим, що дозволило українським виробникам істотно підвищити ціни на залишкові партії лохини.

Вже на сьогоднішній день більшість садівників пропонують до продажу залишкові партії лохини. При цьому активний попит і скорочення пропозиції дозволяють їм укладати угоди на більш вигідних умовах, ніж тижнем раніше. Зокрема, на даний момент виробники лохини вже ведуть реалізацію даної ягоди по 120-180 грн/кг ($ 4,49-6,73/кг), що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами українських виробників, в нинішньому році сезон продажів лохини в українських господарствах стартував в середньому на два тижні пізніше, що було повʼязано з несприятливими погодними умовами. При цьому, сезон реалізації даної ягоди вони завершують приблизно в ті ж терміни, що і в минулому році.

Незважаючи на подорожчання лохини в кінці сезону, на сьогоднішній день вести реалізацію українським виробникам даної ягоди доводиться в середньому на 36% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Таку цінову різницю, ключові гравці ринку повʼязують зі збільшенням валового збору лохини в поточному сезоні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або