All Retail
Опубліковано

ФДМ продав винзавод в центрі Одеси за 235 млн грн.

Теги:
виноград
Фото:
pro-of.com.ua

Фонд державного майна продав на відкритому аукціоні цілісний майновий комплекс виноробного підприємств Одесавинпром, розташованого в центрі Одеси на Французькому бульварі, 10.

Про це повідомляє прес-служба ФДМ.

В аукціоні взяли участь 12 компаній, які збільшили стартову ціну в 3,6 раз до 234,9 млн грн.

Переможцем торгів стала компанія Каплор 7, зареєстрована в Одесі. Згідно держреєстру юросіб, компанія займається виробництвом вина і сидру і оптовою торгівлею алкогольними та іншими напоями. Кінцевий бенефіціарний власник — Наталя Голуб.

В умовах приватизації прописані гарантії збереження профілю діяльності заводу, соціальні зобовʼязання перед працівниками та збереження памʼятника архітектури — фасадної будівлі заводу.

Переможець аукціону повинен підписати спеціальний охоронний договір з владою міста щодо збереження культурної спадщини.

Новий власник Одесавинпром, після підписання протоколу аукціону, договору купівлі-продажу та сплати коштів, отримає у власність 97 обʼєктів нерухомості, включаючи підвали для обробки і зберігання вина, виробничі корпуси, складські приміщення виробленої продукції, понад 200 транспортних засобів.

Продаж Одесавинпрому стала першим аукціоном по приватизації винних заводів в Україні. Очікується, що до кінця року будуть продані Котовський та Ізмаїльський виноробні заводи.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або