All Retail
Опубліковано

Мінекономіки перегляне алгоритм розрахунку мінімальних цін на алкоголь

Теги:
алкоголь
Фото:
Економічна правда

Міністерство економіки підготувало проект Постанови щодо затвердження оновлених мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію, який відправлений на узгодження всім зацікавленим центральним органам виконавчої влади.

Про це повідомив заступник міністра економіки Сергій Теленик, передає прес-служба відомства.

Відзначається, що крім детінізації ринку, заходи Мінекономіки також спрямовані на розвиток реального сектора економіки. Зокрема, в міністерстві створили робочу групу з розвитку реального сектора економіки, одним із завдань якого є комунікація з виробниками і асоціаціями для напрацювання пропозицій щодо розвитку вітчизняного виробництва.

"Через подорожчання сировини і матеріалів, використовуваних в галузі, легальні виробники алкогольних напоїв без актуалізації мінімальних роздрібних цін не можуть підняти вартість свого продукту до економічно обгрунтованого. Адже вони не витримують конкуренції з нелегальними виробниками, які через використання сировини з нелегального ринку формують пропозицію товару по мінімально допустимій ціні ", — повідомляють в Мінекономіки.

За словами Теленика, інструмент мінімальних роздрібних цін, разом з показниками вартості і якості, забезпечує конкуренцію на ринку алкогольних напоїв.

"Це зменшує сегмент тіньового ринку, витісняючи його з легального продажу за ціновим фактором", — підкреслив він.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або