Названі регіони-лідери з виробництва борошна
- Фото:
- unn.com.ua
Понижательная тенденція в мукомольном виробництві зберігається на початку 2021/22 МР в Україні.
У липні поточного року в країні було вироблено 91,1 тис. т пшеничного борошна, що на 22% нижче за показник аналогічного періоду роком раніше (117,1 тис. т).
Про це з посиланням на дані Держстату повідомляють аналітики ІА «АПК-Інформ» .
Як зазначається, традиційно лідерами з виробництва борошна є Харківська, Вінницька, Київська та Дніпропетровська області, на їх частку щосезону припадає близько 50% всього борошномельного виробництва країни. Однак в липні 2021 р Дніпропетровська область в рейтингу борошномельних регіонів зайняла лише 8 позицію, зробивши всього 3,7 тис. т пшеничного борошна проти 12,4 тис. т в липні 2020/21 МР (-70%).
«Відповідно, в четвірку основних виробників даної продукції на старті нового сезону увійшли Вінницька, Харківська, Київська та Запорізька області. Сумарний обсяг виробництва ними борошна склав 48,2 тис. т що на 13% нижче за показник аналогічного періоду роком раніше», — відзначають експерти.
Скорочення виробництва борошна призвело і до знижувальної динаміки в експорті даної продукції з України. У період з липня по серпень 2021/22 МР на зовнішні ринки було відвантажено лише 23,9 тис. т українського пшеничного борошна, що на 32% поступається показнику аналогічного періоду сезоном раніше (35,2 тис. т).