All Retail
Опубліковано

В Україні закрили понад 40 виробників масла

Теги:
вершкове масло
Фото:
agropolit.com

198 порушень, повʼязаних з фальсифікацією вершкового масла, зафіксовані з початку 2021 р. Припинено оборот 556 кг продукту і вилучено 2,4 тонни масла.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"Масло є продуктом, який чи не частіше підробляється недобросовісними виробниками. Тому служба постійно контролює молочну продукцію, яка представлена в закладах громадського харчування і торгівлі, на наявність фальсифікату. Наше завдання — щоб українські споживачі отримували якісну і безпечну продукцію", — розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Всього з початку року проведено 9,8 тис. моніторингів діяльності субʼєктів господарювання, що здійснюють оборот солодковершкового масла, і більше 2 тис. перевірок підприємств торгівлі і громадського харчування на предмет виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів. Відібрано 871 зразок молочної продукції, серед яких за результатами лабораторних досліджень в 45 випадках виявлено жири немолочного походження.

Прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва 43 операторів ринку. На виробників оформлено 156 приписів про усунення невідповідностей, повʼязаних з впровадженням програм передумов системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємстві. На 21 посадову особу винесені постанови про порушення.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або