All Retail
Опубліковано

Вперше з України експортували органічний лосось

Теги:
риба
Фото:
ukr.media

У 2020 році вперше в Україні було імпортовано органічний лосось для доопрацювання і подальшого експорту в ЄС.

Про це повідомила представник ТОВ «Органік Стандарт» Ірина Федорченко під час заходу "Експорт органічної продукції з Україна 2020: аналіз і тенденції".

"У 2020 році в структурі експорту органічної продукції істотних змін не відбулося. Основною експортною категорією залишається сировинна продукція, тобто зернові, олійні та злакові продукти. Однак продукція переробки та ягоди зрівнюють і додають вартості в структуру експорту органічної продукції", — зазначає Ірина Федорченко .

Серед продуктів переробки вона відзначає концентрат яблучного соку, хоча це досить нестабільний продукт, який залежить від врожайності яблук. У 2020 році його експортували 3,4 тис. т, що на 1 тис. т менше, ніж в 2019-му.

Крім того, в минулому році експортовано 1,5 тис. т свіжих органічних яблук.

"Серед ягід експортується чорниця заморожена, в минулому році експорт був на рівні 6 тис. т. Щорічно цей показник знаходиться приблизно в таких же межах, але збільшується експорт сушеної чорниці. Також майже втричі в порівнянні з 2019 роком зріс експорт органічної замороженої малини — до 3,2 тис. т ", — розповідає Ірина Федорченко.

За її словами, в структурі експорту продукції переробки органічних продуктів перспективними є вівсяні пластівці, томатна паста, горіхи і березовий сік, який відправляється вже готовий до вживання, часто зі смаковими добавками, в Польщу, Румунію та Чехію.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або