All Retail
Опубліковано

Ціна закупівлі молока продовжує бити рекорди

Теги:
молоко
Фото:
earth.com

Закупівельні ціни на молоко продовжують бити рекорди, зростання у вересні 2021 року порівняно з аналогічним місяцем минулого року становить приблизно 20%.

Про це повідомляє "Інфагро".

"В кінці вересня заводи закуповували у сільгосппідприємств молоко класу екстра за ціною від 12,93 до 13,10 грн/кг. Необхідно відзначити, що кількість корів в сільгосппідприємствах все літо залишалася на рівні минулого року. Станом на 1 вересня поголівʼя в цій категорії стало навіть більшим в порівнянні з тим же періодом минулого року, правда, всього на 0,1% ", — говориться в повідомленні.

Відзначається, що погодні умови і дорогі корми вплинули на зниження обсягів пропозиції в літній період, а значить, при нормалізації температурних режимів і закладці нового врожаю восени є можливість наростити випуск сирого молока. Поки ж спостерігається зниження випуску сировини навіть в категорії сільськогосподарських підприємств.

Згідно з даними Держстату, за 8 місяців року виробництво молока сільгосппідприємствами знизилося на 1,4% до аналогічного періоду минулого року. Найбільш помітно в процентному відношенні падіння виробництва в Чернівецькій (-30%), Рівненській (-28%) і Одеській (-21%) областях.

Необхідно відзначити і зростання — Тернопільська, Вінницька та Хмельницька області — лідери приросту якісної сировини в абсолютному значенні.

"Господарства населення помітно знижують виробництво молока (-8,3%) і в найближчі роки це зниження буде негативно впливати на загальні показники виробництва молока в країні, як це зараз і відбувається", — прогнозують експерти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або