All Retail
Опубліковано

Названі два органічних продукти, експорт яких збільшився

Теги:
органічна продукція
Фото:
https://www.firestock.ru

Україна експортує органічну продукцію, а це більше 80 різних товарів в більш ніж 40 країн світу.

У переліку експортних позицій, крім сировинної частки, є і готова продукція — шоколад, молочна продукція, мед, морозиво.

Про це повідомив директор сертифікаційного органу «Органік Стандарт» Сергій Галашевський під час заходу "Експорт органічної продукції з Україна 2020: аналіз і тенденції".

"Основною статтею українського органічного експорту залишається кукурудза, хоча в 2020 році обсяги її експорту знизилися в порівнянні з попереднім роком — з 228 тис. т до 104 тис. т. Експорт органічної пшениці впав до мінімального за 5 років рівня — до 50,8 тис. т. Також в три рази зменшився експорт насіння соняшнику — з 20,7 тис. т до 7,4 тис. т ", — розповідає Сергій Галашевський.

За його словами, в 2020 році спостерігалося нарощування експорту соняшникової олії — з 16 тис. т до 20,5 тис. т, а також сої — з 60 тис. т до 88 тис. т.

"Тенденція до зростання експорту соняшникової олії збережеться і надалі, оскільки в цьому сегменті на органічному ринку працюють активні компанії, які налаштовані відкривати нові ринки", — відзначає Сергій Галашевський.

Також він повідомив, що в топ-10, що експортується з України, входять ріпак (в 2020 р експортовано 10,1 тис. т), чорниця заморожена (6 тис. т), макуха соняшнику (7,4 тис. т), горох (3,9 тис. т) і яблучний концентрат (3,4 тис. т).

Останнім часом зростає експорт замороженої органічної малини. У 2020 році він зріс утричі в порівнянні з 2019 роком і склав 3,2 тис. т.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або