All Retail
Опубліковано

Названо головні тренди в борошномельній галузі

Теги:
хліб
Фото:
zahid.net

Головними трендами роботи підприємств борошномельної галузі в нинішньому сезоні є крайня нерівномірність якості зерна в Україні, зниження експортної привабливості українського борошна через зміцнення гривні, і конкуренція з зернотрейдерами при високих початкових цінах на сировину.

Про це розповів директор асоціації «Борошномели України» Родіон Рибчинський агентству "Інтерфакс-Україна".

"Дуже вплинула нерівномірна якість зерна по всій країні, повʼязана з погодно-кліматичними умовами в період дозрівання і збирання пшениці, дуже великий відсоток позакласної пшениці, істотне зниження обсягів пшениці другого і третього класу", — зазначив директор асоціації.

Він також зазначив, що на інтерес імпортерів до виробленого в Україні борошна негативно вплинуло зміцнення гривні в нинішньому сезоні.

За даними Рибчинського, іншим трендом стали високі ціни на зерно і високий попит на нього на світових ринках.

"У нас зараз висока конкуренція за зерно безпосередньо з трейдерами. Це традиційна конкуренція, але в цьому році додалися ще високі початкові ціни на нього — тобто не було низького рівня цін для закупівель великих партій", — підкреслив глава "Борошномели України".

Рибчинський також уточнив, що подорожчання природного газу, листопадові фʼючерси на який на біржі ICE Futures сьогодні досягли $ +1924 за тис. куб. м, практично не позначилося на виробництві борошна, оскільки пшениця і ячмінь нинішнього врожаю були висушені ще до подорожчання газу нинішньої осені.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або